divendres, 22 de juny del 2012

Pla de l'Ermita-Vall de Boí

       Dissabte, enganxada l'esquena, marejos i estòmag regirat, poca cosa més que un passeig a Buira, intento que em passi el mal.
         Diumenge, sortida amb la bici fins al Plà de l'Ermita, per no carregar-me, tota l'estona vaig per carretera, 51 kms. Continuo amb la mostra de romànic de la vall, en aquesta ocasió, Sant Quirc , molt senzilla, i fora de les declarades Patrimoni, està ubicada en un indret estratègic, orientada al sud, i massa restaurada... però de totes maneres, no ens l'hem de perdre.

Sant Quirc

Vista des de el Pla de l'Ermita, ginesteres
Campanar de Sant Joan (Boí)

 Olor de ginesta, colors saturats,  cel clar, aire fresc de la muntanya. Això és que trobes a la Vall de Boí, i edificacions del segle X-XI... A Boí, l'ermita de Sant Joan, preciosa, al costat de la oficina i seu del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici . Al plà de l'ermita , Sant Quirc d'una sola nau, sense campanar i d'una sobrietat que contrasta amb l'estil lombard de la resta de les esglèsies que es troben a cotes més baixes, potser és aquesta la raó....
















Al mig dia, dino a la vora del riu, a l'accès de la Vall, prop de la presa de Cavallers, on desprès camino una mica , i fotografio algunes de les plantes que es troben en plena floració.

UN LUXE,  i en 40 minuts, a casa...
Sant Joan (Boí)

Abside, estil lombard, St. Joan

Sant Quirc
Cavallers

Orquídeas

Corniol (Aquilegia Vulgaris)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Expresa't