diumenge, 9 d’octubre del 2011

Saut deth Pish - Val de Varradòs en BTT

     Dormo a Bonansa, al tocar del tunel de Vielha, a primera hora ja estic fent un café amb llet a la pastisseria, i apa, cap a la Vall de Varradòs, el dia , magnífic, tot i que les muntanyes ja es veuen nevades. La temperatura, 5-6ºC, fresca, desprès suposo que va pujant, i és ideal per pedalar. 
     Primer tram una mica perdedor, per tal de evitar la carretera principal, pujo i baixo per petits poblets, a vegades seguint algun GR. A Arrós, ja enfilo un bon tros de carretera, fins a arribar al Saut deth Pish. El paisatge va millorant a mida que enfilo, i hi ha unes vistes espectaculars del massís de la Maladeta i l'Aneto. La cascada, també magnífica, molt fotogénica.
GR abans d'arribar a Arrós.

Paisatge d'alpinistes , i de vaques !


Saut deth Pish


Desprès de picar una miqueta, ara només queden unes 400m de desnivell, per pista, vaig a buscar reseguint la Vall de Varradòs, arribaré al Coth de Varradòs, punt més alt de la ruta, a 2.050m, i aquí el paisatge ja canvia, i la neu cada vegada està més  a prop.  La baixada , una mica aburrida, però amb uns panorames d'alta muntanya espectaculars, només per això, val la pena. Durant uns segons, mentre menjo el bocata, m'acompanya un isard nerviós.  Baixada sense incidents fins a Bagergue, i allà torno a jugar entre corriolets i camins, passant per Unha,  Gesa i Arties, fins a tornar a Vielha. Allà, placeta de l'esglèsia, i birra al Sol, que avui me l'he guanyat !!




El baño

... mi baño

Al fons el Còth de Varradòs

Panoràmica baixant del Coll cap a Bagergue

Campanar de Bagergue







Birra + lemonade + mapa + Sol



















Circular : 54km de carretera, pista i corriol, amb  +1.300m, en 4h 40' de pedalades. Es tracta de la ruta número 10 del Centre Btt de Vielha.

VIELHA - VILAC - AUBÈRT -ARRÒS - SAUT DETH PISH - VALL DE VARRADÒS - CÒTH DE VARRADÒS (2.050M) - PLAN DE LANA - BAGERGUE -UNHA - GESSA - ARTIES - ARÒS - VIELHA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Expresa't