diumenge, 2 d’octubre del 2011

Port de Clavera - Pic de Clavera (2.721m) pel TRF

Avui, a caminar . Han vingut al Pallars la Beth i el Lluís, a fer una petita travessa, i em fa molta il.lusió sortir a caminar amb ells, diumenge però , per que dissabte tinc feina. Així decidim que ens trobarem mentre ells baixen del Port, i jo , surto del Pont de Perosa, al parking, a la cota aprox 1.400m seguint el GR transfronterer, el TRF. A primera hora, surto amb una matinada fresca 1ºC, apreto el ritme per no tenir fred !

Safrà Bord
Encaro doncs el camí, que no para de pujar, fins a la primera aturada, a l'estany de Clavera. El camí és perdedor i un parell de vegades, prenc el camí equivocat, degut als diversos corriolets fets pel bestiar, i a les poques marques de pintura del GR.  Desprès d'una mica de fruita, torno al atac i en una horeta estic al coll. Meravellosa i espectacular la vista des de el coll, desprès de tenir pujant una panoràmica del massís de la Maladeta, ara aquest espectacle, a una banda França, a l'altre Catalunya, voltors que passen molt a prop, i un tímid isard que em regala la seva visió. Aquest port, es va fer servir als anys 40's, entre 1940-44 com a via d'escapada del nazisme cap a l'exili , persones que venien fugint de tota Europa, volien trobar refugi a l'altre banda dels Pirineus a través de passos com aquest. Estem davant doncs , d'una ruta que te un fort component històric.

Com aquests xiquets no apareixen, decideixo, desprès de dinar, arribar-me al cim de Clavera, 200 metres més amunt, i la decissió ha estat molt encertada. Des de allà, la visió millora moltíssim, i al nord-est, apareix el majestuós Mont Valièr,i el seu refugi als peus, que sembla de joguina. 

Cap a baix, i al parking, em trobo amb en Lluís, la Beth i la Pruna somrients , resulta que ens hem creuat a la muntanya, i no ens hem vist !!! Cerveseta, i a explicar-nos la ruta, som uns imcombustibles, masoques i tenim muntanyititis aguda !!. Fins a la propera, espero que aviat, el Montroig ?? . Aquest territori és magnífic, ara em queda el Port de Barlonguèra, cap a l'oest, des de Montgarri.

Marca del GR TRF al Coll (2.521m)
Estanh Long a la banda francesa

Massís de la Maladeta i Aneto, magnífica vista!

Remullant els peus a la Noguera Pallaresa, pont de Perosa

Els 3 amb el Ventolau de fons, al parking


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Expresa't