dimecres, 17 d’agost de 2011

Pedals d'Occitània Btt

Coll de les Paloumères

Quatre dies de Btt autèntica, per la vessant francesa dels Pirineus, sortim de Vielha dissabte al matí quatre pedalaires: Molero, Eduard,  Antonio i la que escriu,  arribem els mateixos amb una mica més quiómetres a les cames, fang a les montures, i als peus,  i molts paisatges a les retines quatre dies més tard. Boscos impressionants, baixades delirants, trialeres, pedres lliscoses, núvols baixos i l'amenaça de la pluja, rampes semiasfaltades del 22-24%, molsa, colls, molts metres de desnivell,  poblets  pirinencs, una ruta per gaudir de la bici de muntanya.

Algunos datos sobre el itinerario:
  • Altura mínima: 374 metros (Encausse Les Thermes).
  • Altura máxima: 1851 metros (Coll de les Paloumères).
  • 227 Kilómetros.
  • 6000 metros desnivel positivo.
  • 6000 metros desnivel negativo.
  • 44% Pista forestal, 36% carretera semi-asfaltada, 20% camino.

Vielha - Saint Mamet (Bagnères de Luchon)   53km  +1.400m

Sortim direcció Bossòst, que serà la nostra primera aturada tènica per menjar, però abans remuntem la vall, al contrari del que pot semblar a priori, ja que aquesta població queda més baixa que la capital de la Val d'Aran. Vistes sobre el massís de la Maladeta i l'Aneto meravelloses abans de baixar a Bossòst.  Amb la panxa plena, encarem cap al Col d'Eth Portilhon, i desprès d'un tram asfaltat, prenem una pista que ja no deixem fins arribar a dalt.  L'arribada a Saint Mamet, amb una mica de pluja, que es converteix en una tormenteta quan anem a possar el primer segell a la botiga de MTB de Bagnères de Luchon. Aquella nit sopem de pel.lícula amb bona companyia i bon vi: perfecte.


Vielha 
 
 
Al fons, el massís de la Maladeta i Aneto
 
Saint Mamet (Bagnères de Luchon) - Saint Bertrand de Commimges  70km  +2.100m

Desnivell en dos colls, primer fins a zona de pastura de les vaques i una boira fantasmagòrica, que encarem desprès d'un entrepà, bé, 4 entrepans que ens costen 53euracos. Sort dels entrepans per que la pujada és ben llargueta, però gratificant. La orientació ens contiua possant a prova i no ens deixa badar ni un segon, ja que al principi del dia ens despistem i fem uns 150 metres "de regal", remuntem la Vallée d'Oueil + Col de Mentís. Els quilómetres no avancen , el terreny és tècnic i farragós. Aquí arribem a la cota més elevada de tota la ruta, enmig de la boira, a 1.855m (Coll de les Paloumères)

Cap incident destacable,  i "l'hotel" no està en consonància amb la magnitud de la seva catedral  que es veu com en un promontori abans d'arribar a la població.


Saint Bertrand de Commimges - Col du Menté 67km  +2.100m

Un altre cop dos colls, el primer Col de Buret, i el segon , on està el nostre refugi per dormir. Aquesta etapa, sembla millor sobre el mapa, però les dues trencades de cadena , i el fort percentatge del primer tram del Col, em fulminen, i el meu ritme cau empicat. Sort dels ànims dels meus companys, sense baixar de la bici, tot i que en moltes ocasions se em passa pel cap, arribem a les 20.30h a dalt de tot, amb un dia tapat , que no ens permet gaudir del preciòs paisatge a les pistes d'esquí a la cota 1.349m.

Baixada , des de el Coll de Paloumères


Camí ramader arribant a St Bertrand

Primers corriolets de la ruta abans de Bossòst
Col du Menté - Vielha 47km  +735m

Baixada fantàstica enmig dels boscos alpins, no es pot demanar més, la mida justa, el pati, la inclinació,l'entorn, el terreny, potser si, una millor suspensió !!!. També sense incidents, arribem a la part baixa de la vall que ens menarà un altre vegada al punt d'inici de la ruta, però abans, pugem i baixem unes quantes vegades, i remuntem la vall pel camí reiau, antic camí de ferradura fins a Vielha. Avui fa un dia esplèndid, caluròs, i ens refresquem en les diverses fonts que anem trobant pel nostre camí. 

Ce finit! , ha estat molt divertit i gratificant !

Col du Menté
Canviant  pastilles .... dels frens

Fi ruta a Vielha


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Expresa't